RO | HU
SERVICII

Concepție

Graficienii noştri ajută la conceperea produselor, dându-le o formă estetică, necesară unui impact vizual de calitate. Clienţii, împreună cu echipa Printon, stabilesc ideile principale şi mesajul ce se doreşte a fi trasmis de către produsul finit. În cursul discuţiei, graficienii noştri prezintă diferite concepte sau prelucrează variante pre-existente, aduse de către clienţi.

Design

Materializarea sub formă digitală a conceptului se realizează de către graficieni, aceştia folosindu-şi creativitatea şi experienţa precum şi tehnica modernă din dotarea atelierului DTP. Acesta este dotat cu staţii grafice, scanner, imprimante, aparat foto-video digital, programe specializate. Clienţii noştri pot participa activ la realizarea conceptelor grafice, având posibilitatea de a face modificări pe parcursul procesului de creaţie. Acceptăm pentru tipar concepţii grafice aduse de client, respectiv oferim servicii de grafică şi design pentru lucrări ce vor fi executate de terţi.

Realizare Bun de tipar

Bunul de tipar este varianta listată pe imprimantă a lucrării semnată de către client. Bunul de tipar este un document care are rolul de "etalon" şi este un reper pentru control în fluxul tehnologic. Eventualele diferenţe grafice sau de text care survin între bunul de tipar şi lucrarea tipărită intră în sarcina noastră, aceasta presupunând şi cheltuielile suplimentare necesare pentru remedierea acestora. Eventualele greşeli din Bunul de tipar intră în sarcina clientului, respectiv şi cheltuielile pentru remedierea lor.

Prepress

Oferim servicii de prepress (pregătire pentru tipar), servicii care se referă la: selecții de culori, listare film imagesetter, listare laserprinter calc și folie, respectiv procesare de plăci offset (expunere, developare și protecție).

Tipar offset

Executăm tipar offset alb-negru, policromie sau combinaţii de culori directe, folosind o gamă largă de hârtii şi cartoane, cu gramaje între 50 şi 350 gr/mp. Dotarea tehnică cu maşini offset de diferite formate ne permite să executăm lucrări variate atât ca dimensiune cât şi ca tiraj. Colaborarea cu furnizori importanţi şi flexibilitatea noastră ne permit o aprovizionare promptă cu materii prime şi o execuţie rapidă a lucrărilor. Experienţa maşiniştilor şi controlul permanent al fluxului tehnologic asigură calitatea standard pentru tiparul offset.

Finisaje, ambalare

Putem realiza o gamă largă de finisaje postpress, cum ar fi tăiere, biguire (îndoire), perforare, găurire, ştanţare (tăiere după un contur), capsare, spiralare, broşare (lipire cotor cu termoclei). Ambalarea se realizează în cutii de carton microondulat sau în ambalaje specificate de către client (cutii, plicuri, folie polietilenă, folie termocontractantă etc.)

Direct mail, livrare

Serviciile de direct mail constau în ambalarea şi etichetarea produselor, respectiv livrarea lor printr-un serviciu de curierat, la adrese stabilite de către client. În mod normal, adresele de expediţie sunt livrate de către client sub forma unei baze de date. Serviciul direct mail este utilizat de către companii atât pentru activităţi de promovare cât şi pentru diferite alte ocazii cum ar fi sărbătorile.